Forum przeszło gruntowną modernizację, stara wersja forum pozostała tylko do wglądu, nic tu nie napiszesz i nie zarejestrujesz się, nie znajdziesz tu także żadnych nowych treści. Aby przejść na właściwą wersję forum kliknij napis powyżej
Forum przeszło gruntowną modernizację, stara wersja forum pozostała tylko do wglądu, nic tu nie napiszesz i nie zarejestrujesz się, nie znajdziesz tu także żadnych nowych treści. Aby przejść na właściwą wersję forum kliknij napis powyżej
_________________ Szyszka i Plamka- standard / Kropka - white wilson extreme mosaic / Aksamicia - black velvet / Tomson - black velvet za TM
Kocisko - Murka - mieszańcus kudłaczus buraskus
Koszyczki - Chip & Dale
'You are responsible, forever, for what you have tamed!'
Wysłany: 12 Października 2014, 19:48
Jakiś miesiąc temu przygarnęłam szynszylkę, której poprzedni właściciele nie mogli zatrzymać (ze względu na psa). Trafiła do mnie ochrzczona jako Lusia, ale zmieniliśmy jej z chłopakiem imię na Tutu- bo krótsze.
Okazuje się, że mieliśmy nosa co do nowego imienia, dzięki tworzonemu przez Was wątkowi zajrzałam pod podwozie szyszki... no i mamy jednak samczyka!
Dziękuję za wszystkie zamieszczone wyżej porady i zdjęcia
Tak, nie raz były przypadki pomyłek, chociazby wystarczy przejrzeć ten temat
Datego lepiej nie kupować w zoologach , nie napędzać biznesu na którym cierpią zwierzaki.
_________________ Kanguś-Standard
Toffi-Beż Hetero
Puśka-White Wilson Mosaic
Brykiet-Medium Ebony
Escada-Dark/Medium Tan
Pomogła: 97 razy Wiek: 52 Dołączyła: 23 Sty 2012 Posty: 4701 Skąd: Warszawa
Wysłany: 14 Października 2014, 13:20
angel22, to dość częsta pomyłka szczególnie w przypadku płci szynszyli, ponieważ dla niewprawnego oka narządy płciowe samicy wyglądają tak samo jak samca.
_________________ Gość Bardzo ważne zmiany na forum! koniecznie zajrzyj tu: WAŻNE ZMIANY!!!
Z góry przepraszam za odkopanie, alee..
ataner01, można prosic o jeszcze jedno zdjęcie (z innej perspektywy) twojej 'samiczki' ? Mogę się mylić, ale ona jednak mi wygląda na samca, tylko po prostu na zdjęciu tak wyszło. I tym że jajek brak nie ma się co kierować, przypominam że kulki mają zdolność do ich chowania i nie zawsze można je ujrzeć
_________________ Kanguś-Standard
Toffi-Beż Hetero
Puśka-White Wilson Mosaic
Brykiet-Medium Ebony
Escada-Dark/Medium Tan
Diablo, Tara (choć wcześniej Toro) to jednak Tara. Na tym zdjęciu widać to doskonale (choć jakość nie najlepsza bo z telefonu. Bateria w aparacie mi padła). Dodatkowo jest dwa razy większa od Liego, a próbując ją złapać do zdjęcia obsiusiała mnie A oto nowe zdjęcie
piękna dziewczynka
A tak na marginesie to sikają również samce...tylko rzadziej...to jest cecha gatunkowa...a nie zależna od płci
_________________ ...Baka wa shinanakya naoranai... - ...Unless an idiot dies, he won't be cured...
Kourin - ze mną od 16.01.2012
Saki - ze mną od 12.01.2013
Hotaru - ze mną od 9.08.2013
Shinju - ze mną od 10.04.2014
Risa [*]...16.12.2011 - 7.04.2013... - na zawsze w moim
Ostatnio zmieniony przez Yoshiko 29 Października 2014, 00:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum